Poradna NUTREND Creatine Monohydrate Creapure 500 g

Autor: | Vloženo: 13.03.2014 000 16:49 | Témata: Poradna NUTREND Creatine Monohydrate Creapure 500 g

Má smysl?

Ahoj, cvičím 2 roky a postava je vyvážená s váhou 88 Kg a výškou 189cm ale nebráním se větší síle a nabrání dalšího objemu ale zase nehodlám užívat gainer. Má pro mě smysl užívat tento kreatin po dobu 4 týdnu 2x 5g denně, mám strach abych nenakynul nebo abych naopak po vysazení nesplaskl, přecijen se jedná o objem z vody. Stravu, regereneraci a cvičení dodržuji podle pravidel. Díky.
Ostatní suplementy: Protein a BCAA

  • AminoMax.cz

    AminoMax.cz

    13. března 2014

    Dobrý den,

    4 týdny je málo, smysl to má alespoň 2-3 měsíce nonstop užívání. Obavy z nakynutí jsou bezpředmětné, creatin takto nepůsobí. Pokud máš na mysli nakynutí ze sacharidů přijímaných spolu s creatinem, tak lze snížit dávku sacharidů na cca 20g maltodextrinu nebo glukopuru nebo místo toho použít mléko (4dcl) nebo lépe pomerančový džus (2dcl). Denní dávka creatinu je dobře, 1-2x denně 5g.

    Pokud v dietě nepřeženeš sacharidy, tak nenakyneš, Pokud nakyneš, tak to není z creatinu, ale přebytku sacharidů ve stravě.

    Užívání kreatinu je popsáno, třeba u nás zde: http://www.aminomax.cz/kreatin.php nebo na tisíci jiných stránek na netu.

    Jen si dovolím malou poznámku. Je možné nasycovací fázi vynechat a rovnou užívat 1-2x denně čajovou lžičku kreatinu. Výhodu to má v tom, že tímto pomalým užíváním je možné creatin dávkovat i 3 měsíce, u někoho i déle (až 5 měsíců při nízkých dávkách 1x 5g) bez snížení účinnosti. Nevýhodou je, že nasycení a náběh creatinového efektu trvá podstatně déle 3 týdny.

    Výhoda rychlého nasycení je dosažení plného účinku kreatinu již po prvním týdnu. Nevýhodou je, že organismus se dříve začne bránit přebytku kreatinu v těle a začne jej rychleji vylučovat a odbourávat, tj. po 2 měsících se vysazuje.

    Po vysazení creatinu se snížího hmotnost o nabranou vodu, creatin a tekutiny. Svaly, které díky kreatinu nabereš zůstávají, splaskneš jen o tekutiny. Po 2 letech tréninku bych do kreatinu šel na 100%, nemůžeš nic ztratit - jen získáš.


    Přeji příjemný den.

    ___
    S pozdravem,
    Pavel Drška,

    obchodní zastoupení a distribuce fy aminoMax,
    Sportovní výživa aminoMax.cz - pro svaly to nejlepší
    http://www.aminomax.cz , mailto: [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • polsonside

      13. března 2014 - polsonside

      Děkuji za vyčerpávající odpověď ze které plyne že budu užívat 1x5g denně ihned po tréninku a v netréninkový den ráno na lačno po dobu 3 měsíců a poté vysadím. Jedna čajová lžička v 2 dcl džusu.
      Souhlasí to jestli jsem to dobře pochopil?
      V čem vlastně nejvíce ucitím přínos kreatinu, síla a svalová hmota?


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.